Onze HA leden aan het woord: Erwin Ruitenbeek

Interview met Erwin Ruitenbeek, lid van Hardlopen Amersfoort sinds januari 2017. Erwin traint in Vathorst. "Ik weet nog goed dat op oudejaarsdag in 2016 een flyer door de bus viel om je aan te melden, gelijk die dag nog aangemeld zeg maar als goed voornemen voor het nieuwe jaar."

Erwin Ruitenbeek

Ondernemer in de bouw
55 jaar oud.
Getrouwd.
Vader van 2 zonen van 24- en 17 jaar.

Wanneer ben je lid geworden van HA?

Ik ben lid geworden in januari 2017.
Wilde gewoon weer wat doen en Fitness etc. was ik wel op uitgekeken. Ik weet nog goed dat op oudejaarsdag in 2016 een flyer door de bus viel om je aan te melden, gelijk die dag nog aangemeld zeg maar als goed voornemen voor het nieuwe jaar. Samen met Astrid (mijn vrouw) samen begonnen bij de beginnersgroep in Vathorst bij “meester” Richard Corporaal zo noemde wij hem gekscherend.
Astrid moest helaas na een paar weken afhaken i.v.m. haar astma en Restless Legs Syndrome (RLS)

Deed je daarvoor ook al aan hardlopen?

Nee, totaal niet kon zeg maar nog geen 500 m hardlopen. Vond het voor die tijd ook totaal iets wat niet bij mij paste qua sport.

Wat vind je zo leuk aan hardlopen?

Ten eerste heb ik er ontzettend veel lol in, misschien komt dit ook dat ik vrij snel progressie zag in het hardlopen. Ik wil toch bij elke training het uiterste (of bijna) er uit halen. De ontspannende werking in mijn hoofd na een drukke dag, even hardlopen en daarna weer in de ontspanningsmode.
De gezelligheid van de groepen, liep eerst in 3 verschillende groepen en nu nog in 2. Ik kom dus niet alleen voor het lopen maar ook echt voor de gezelligheid, het praatje onderling en het lachen, in onze groepen staat denk ik de lol samen met de prestaties op nummer 1.
Daarom noem ik mijn mede lopers ook altijd “De Helden van Amersfoort

Wat is je mooiste hardloopmoment tot nu toe?

Eigenlijk de eerste keer dat ik de 5 km in één keer kon lopen zonder te stoppen, in een mooie tijd onder de 28 min bij de marathon van Amersfoort samen met het beginnersgroepje.
De Vathorst run vorige jaar met de 10 km net op/onder de 50 min was voor mij ook wel een opsteker moet ik zeggen.

Gaan je hardloopschoenen mee op vakantie?

Wij hebben een huis in het buitenland en daar heb ik gewoon alles dubbel staan. Dus in de vakantie wordt gewoon door gehobbeld alleen dan zonder “de helden”

Heb je de komende tijd nog doelen waarvoor je traint?

Wil in de toekomst nog wel een keer de . lopen en heel heel heel misschien een hele marathon. Maar een snellere 10 km van onder de 50 min sluit ik ook niet uit.

Het Estafette Stokje wordt doorgegeven aan: Hermine

Auteur
We Run The City
Blog Categorie
logo

Gezellig, uitdagend en dichtbij!

Sjoerd: “Ik ben verhuisd naar Utrecht en was op zoek naar een hardloopvereniging in de buurt. Hardlopen Utrecht is precies waar ik naar op zoek was. Gezellig, uitdagend en dichtbij! Het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.