Trainers bij Hardlopen Eindhoven

Professionele trainers

Hardlopen Eindhoven werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 •  

  David is een zeer ervaren trainer en oprichter van Hardlopen Amsterdam / Stichting We Run The City, één van de grootste hardloopclubs van Nederland.

  HARDLOPEN: Loopt van jongs af aan. Begon op zijn zevende en loopt sindsdien meer of minder veel hard. “Als ’t allemaal lekker gaat, is hardlopen een heerlijke sport, en ook de eenvoudigste. Het is de beste manier om fit te worden en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Bovendien verken je heel effectief je omgeving: een bijkomend voordeel!

  TRAINERSCHAP: “Het is leuk om beginnende en gevorderde lopers de mooie kanten van het hardlopen te laten ondervinden. Dus op een manier, waardoor lichaam en geest langzaam en verstandig getraind raken in het hardlopen”.

  PERSONALIA: David Knappstein (Linkedin: Profiel David Knapstein) Geboren in 1971 in Rotterdam en Actief loper sinds 1978; Hardlooptrainer in Amsterdam sinds 2003; Gecertificeerd KNAU-trainer van hardloopgroepen: Traint zelf bij Bram Wassenaar; Heeft al veel beginnende lopers aan het lopen gekregen en gehouden en veel marathonlopers in spé de marathon laten lopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Hallo, mijn naam is Erik en na diverse sporten te hebben beoefend heb ik het hardlopen ontdekt op mijn 52ste. Ik ben toen gestopt met roken en vond dat ik mijn geestelijke en lichamelijke conditie maar eens moest gaan verbeteren. Gestart met een populaire "Start to run" podcast tot 10 kilometer "zelf"getraind. Op een zomerse vrijdagochtend in 2015 kwam het besluit dat ik een halve marathon wilde gaan lopen. Vanaf dat moment heb mij ook aangemeld. bij een loopgroep om gericht te gaan trainen. Wat bleek, de juiste looptechniek is heel belangrijk. Pas vanaf dat moment ben ik mij bewust gaan bezig houden met "trainen". Dat er meer bij komt kijken resulteerde voor mij in een trainersopleiding van de Atletiekunie. Zowel de LT2 als sinds kort ook de BLT3 opleiding afgerond. Ik heb nu dan ook een trainers licentie van de Atletiekunie.

  Naast de pure techniek van het lopen ben ik veel bezig met wat de ademhaling voor ons lichaam en geest doet. Deze kennis neem ik mee in mijn trainingen. Met name de technieken die in het boek "Verademing" (Bram Bakker en Koen de Jong) beschreven worden.

  De halve marathon is inmiddels ook de hele marathon geworden. Aangezien ik hardlopen leuk vindt en dat zonder blessures wil blijven doen heb ik voor deze afstanden mijn toevlucht gezocht in de schema's van "De Marathonrevolutie" (Stans van der Poel en Koen de Jong).

  Omdat hardlopen veel met mij doet, zowel lichamelijk en ook geestelijk, wil ik hier meer mensen kennis mee laten maken.
  Als Running-therapeut begeleid ik daarnaast ook mensen die door burn-out, depressie of angst stoornis even wat minder plezier in het leven hebben.

  Hardlopen is zo een groot onderdeel van mijn leven geworden. Ik RUN mijn eigen leven! Jij ook?

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.